Hvem er James Holmes?

Mannen er identifisert som James Holmes, en 24 år gammel hvit mann bosatt i Aurora i litt over et år. Minst 12 drept og 50 skadet på Batman-première i USA Han er nå mistenkt for å ha skutt og drept minst 12 mennesker i en kinosal natt til fredag.

Holmes, født 13. desember 1987, skal være fra San Diego, hvor hans mor og annen familie er bosatt. Han startet på sin doktorgrad i nevrovitenskap ved University of Colorado i Denver i 2011, men skal ha droppet ut av studiet forrige måned av foreløpig ukjente årsaker, opplyste talskvinne Jacque Montgomery, ifølge AP.

Så sent som 8. mai holdt Holmes en presentasjon i emnet «Psykiatriske og nevrologiske sykdommer» på universitetet. Det melder NBC News.

Moren bekreftet

Han er hvit, slank og om lag 1,83 meter høy.

Moren har bekreftet at det var hennes sønn.

– Dere har tatt riktig mann. Jeg må ringe politiet og fly til Colorado, sa kvinnen etter å ha fått beskjeden.

Kun en trafikkbot

Det er ikke foreløpig tatt ut en formell siktelse mot Holmes, men han skal etter planen møte i retten i Colorado førstkommende mandag.

Minst 12 drept og 50 skadet på Batman-première i USA Ifølge politiet var ikke Holmes oppført på noen overvåkningslister med signal om at han kunne være farlig, melder NBC News.

Den eneste kontakten han har hatt med politiet var da han fikk en trafikkbot i 2011, ifølge NBC News.

Forsvarsdepartementet opplyste at den mistenkte James Holmes aldri har tjenestegjort i militæret. Det er ingen indikasjoner på at han er linket til en terroristgruppe, opplyser FBI, ifølge nyhetsbyrået AP. Politimester Dan Oates har opplyst at alt tyder på at han har handlet alene, ifølge CNN.

Holmes er nå i avhør. Politiet har ikke foreløpig omtalt noe eventuelt motiv for ugjerningen.

Minelagt leilighet

Holmes ble pågrepet utenfor kinoen, stående rolig ved bilen. Han bar på en gassmaske, en kniv, en rifle og et håndvåpen. Ytterligere et våpen skal ha blitt funnet inne i kinosalen.

Under pågripelsen skal Holmes selv ha opplyst at boligen hans nord i Aurora var full av eksplosiver.

Det ble iverksatt en omfattende politiaksjon mot leiligheten. Politimester i Aurora, Dan Oates, fortalte til reportere på stedet hva som er funnet.

– Leiligheten er minelagt. Vi har et stort antall bombeeksperter, og vi har bilder fra innsiden. Vi forsøker nå å avgjøre hvordan vi skal uskadeliggjøre minene eller mulige eksplosiver. Vi kan bli værende her i timer eller flere dager, sier Oates.

Han kunne ikke på nåværende tidspunkt kommentere forholdene i leiligheten ytterligere. Området er sperret, og folk er bedt om å holde seg på god avstand.

– Bildene er foruroligende

Leiligheten ligger i tredje etasje i en boligblokk ved East 17th Avenue og Peoria Street. Politiet hang utenfor leilighetens vindu i øverste etasje ved hjelp av en brannstige. Derfra benyttet de et kamera festet på en lang stang for å undersøke leiligheten.

Politiet skal også ha benyttet et robotlignende verktøy.

Beboere fortalte NBCs reporter på stedet at de hørte en mindre eksplosjon inne fra leiligheten, som de antok ble utløst av roboten. Det er foreløpig ikke bekreftet.

– Vi er svært opptatt med å forsøke å komme oss inn i leiligheten. Men bildene der inne fra er foruroligende. Vi har ansett det som tilstrekkelig å evakuere de fem bygningene rundt, sier Oates.

Ved 8.55-tiden lokal tid har ytterligere en brannbil kommet til, og en brannslange er ført bort til boligblokken.

Hentet fra: aftenposten.no

Gustav Eiendom AS

Reklamer

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: